Yacht Eindejaars evenement

Een interactief programma met muziek als katalysator van verbinding en als rode draad door de uitzending.

Het project

Voor Yacht hebben we het eindejaarsevenement voor 2021 georganiseerd. Hun merkwaarden verbindend, daadkrachtig en deskundig moesten een centrale rol spelen. De nadruk van het event lag op verbinding en fun, als afsluiting van hun succesvolste jaar ooit. Door de aangescherpte corona maatregelen werd het geen live event op vier locaties door het land maar is het last minute omgebouwd tot een wervelende online uitzending.

"Het mooiste moment van de uitzending was toen een Yacht collega zijn favoriete nummer aanvroeg “Ik ga zwemmen” van Mart Hoogkamer. Hij had dit vol humor voorbereidt met allerlei feitjes over het nummer en de Bacardi lemon, die in de aanbieding was. Dit was niet geregisseerd! Daaruit blijkt toch maar weer: Mensen maken de uitzending!"

Sanne van der Zijden

De challenge

Een live event op vier locaties binnen drie weken omzetten naar een online programma. De korte doorloop tijd vroeg veel flexibiliteit van alle betrokkenen. Het thema was “Thuis bij Yacht” en de uitdaging zat hem met name in de verbinding creëren tussen de 2500 yachters online, nu live samenkomen niet meer mogelijk was.

Het resultaat

Een interactief programma met muziek als katalysator van verbinding en als rode draad door de uitzending. Hiervoor hebben we gekozen voor een studio waarbij we de yachters thuis allemaal in beeld konden brengen, zodat ze echt samen konden genieten van de uitzending. Voorafgaand aan het event zijn alle yachters zoveel mogelijk betrokken bij het vullen van het programma. Zo konden ze onder andere hun favoriete nummer aller tijden doorgeven, waardoor de Yacht top 2021 ontstond. Daarnaast kreeg iedereen een lekker cocktail pakket thuis gestuurd om samen te kunnen proosten op het succesvolle jaar!