Trend en thema’s in de wereld van eventstyling: 2-nice deelt hun visie!

Trend en thema's in de wereld van eventstyling: 2nice' eventstylistes Carina en Anouk delen hun visie!

IINII gelooft in de kracht van samen. Daarom werken we ook op het gebied van inspiratie en kennisdeling samen met de beste professionals uit het vak. Dit keer een artikel door gastredacteuren Carina van de Lint en Anouk Berger, eigenaresse en hoofdstyliste bij 2nice eventstyling.

Carina is in 2000 direct na haar studie een eigen eventstyling bureau gestart. Anouk sloot aan in 2009 voor een stage, en is nooit meer weggegaan. Samen vormen ze het creatieve duo van 2nice eventstyling. Wat drijft hen, welke visie delen ze? Ze vertellen! 

“Wij bedenken en creëren elke dag de mooistee dingen,;we leveren totale styling concepten op maat. Ben je op zoek naar de perfecte inrichting van jouw event – een feestje, beurs, congres, diner of bruiloft –, dan ben je bij ons aan het juiste adres. We creëren de juiste look & feel voor ieder interieur of locatie. Met behulp van stijlvolle moodboards en zowel 2- als 3D-visualisaties, brengen we een idee tot leven. Van aanvraag in aanloop naar het event, tot afbouw na afloopt; wij verzorgen het complete plaatje!”

Wat hen echt happy maakt? “Klanten en opdrachtgevers inspireren met oog voor detail, een persoonlijke touch en een stijlvol eindresultaat. Elke dag mooie dingen maken, wie wilt dat nou niet? We zijn dan ook altijd op zoek naar inspiratie. Op basis van beursbezoeken en een rondje showrooms, geven we onze eigen draai aan concepten passend bij de gesignaleerde trends. Dit doen we allemaal in house: alles wat te zien is op onze websites en social media wordt binnen ons kleine, hechte team gecreëerd, ontworpen en bedacht. We zijn zeer ondernemend en breiden ons assortiment telkens uit.”

De interieurtrends van 2020
Naast de vele thematische concepten die jaarlijks terugkomen, zoals aan een bruine kroeg setting, een kleurrijk congrestival of een great gatsby feestje, is er altijd plek voor vernieuwing. Trends zijn er tenslotte om op aan te sluiten en op door te pakken! Zo ook voor 2020.  aansluitend op de trends van 2020! Carina en Anouk deelden de trends die volgens hen nog wel even blijven! 

“We zien nog steeds veel allure door het gebruik van luxe materialen; zachte stoffen als velvet en velours, goud- en koperaccenten, maar ook messing en marmer. Ook de botanische invloeden ontbreken niet. We voegen hier het liefst stadse neon verlichting aan toe! Dit alles wordt helemaal hot als er de nodigde jungle vibes aan worden toegevoegd: van panter prints tot gouden dieren, alles kan! Wij hebben drie favoriete thema’s die wij aanbieden voor de styling van jouw event.” Lees mee en stel je eens voor…  

City Loft eventstand
“Creëer het gevoel van een chique city loft. Groots en meeslepend, een luxe leven en genieten van sophisticated design. Dit alles met een knipoog naar de urban jungle. Warme en stijlvolle kleuren zoals donkerpaars, nachtblauw en emerald (groen), rijke materialen en volop glans. Een vleugje goud mag zeker niet ontbreken, neem dat van ons aan. Verwelkom jouw gasten in een glamoureuze inrichting met internationale allure. Goed toe te passen tijdens zowel een zakelijk event als bij een stijlvolle party!”

Het gevoel van een hotel Lobby
“De velvet trend mag zeker niet ontbreken tijdens de inrichting van jouw event! Niets straalt meer luxe uit dan deze fluweelachtige stof. De trendkleur van dit jaar vind je terug in ons ‘Hotel Lobby’-thema, Terra Roza. Deze kleurentrend werkt heel goed in ton-sur-ton toepassing. De styling past bij het gevoel van een luxe lobby, een vijfsterrenhotel waar je wordt meegenomen in weelderige en gepoederde sfeer. Gedurfd en vernieuwend, maar vooral: volledig in lijn met de interieurtrends van 2020!”

Welcome in your urban Jungle
Planten, planten en nog eens planten! Het groeien goud van de botanische sferen zijn onverminderd populair. Hippe planten brengen een interieur tot leven, groen is helemaal hot! Het geeft een event of beurstand een frisse uitstraling en haalt de
ongedwongen sfeer van buiten, naar binnen. Door het groen te combineren met warme structuren, natuurlijke materialen en een industriële touch, ontstaat een stijlvol geheel. Urban Jungle is een vernieuwend stijlthema: rebels, verfrissend en helemaal van nu.”

Wat hun werk naar eigen zeggen zo leuk maakt, is dat niets moet en alles mag. Of in ieder geval: alles kan! “Bovenstaande thema’s zijn toe te passen voor een over-de-top galafeest, maar ook komen ook goed tot hun recht in meer bescheiden congres- of beursinrichting. Daarnaast kan dit passend bij het seizoen worden ingevuld, van bloesem of herfstblad tot aan een kerstboom. Zolang je de juiste verhouding en ambiance creëert, kan iedereen kiezen voor een eventinrichting volgens de interieurtrends van 2020!” 

One of a kind huisstijl
Before you ask: ja, alle  trendthema’s perfect met elkaar te combineren. Juist wel, leggen Carina en Anouk uit. “Elementen uit het City Loft thema vullen de Urban Jungle geweldig aan. En kleine wijzigingen in kleurschema maken een van deze stijlthema’s juist passend bij de huisstijl van het event, de locatie of klant. Zoveel keuzes, zoveel kansen! Wij inspireren graag en denken mee in de ontwikkeling van de ideale inrichting van jouw event. Wij brengen sfeer in stijl! ” 

Nieuwsgierig naar meer inspiratie uit de koker van team 2nice? Proef de sfeer in hun online showroom! 

Lees nog even lekker verder...