Recept voor Botanic Mocktail voor tijdens de online vrij-mi-bo!

Recept voor Botanic Mocktail voor tijdens de online vrij-mi-bo
à la Maison!

IINII gelooft in de kracht van samen. Samen elkaar ontmoeten, samen onvergetelijke events creëren. Dat moeten we nu even missen. Eén van de partners waarmee wij samen al veel moois hebben beleefd, is cateraar Maison van den Boer. Productontwikkelaar Anniek Biermans van Maison van den Boer deelt inspiratie, om zo voor even weer de smaak van evenementen terug te krijgen.

‘Iedereen snakt naar het moment dat we weer samen kunnen zijn op mooie evenementen’, vertelt Anniek. ‘Tot die tijd kun je dat stukje happiness waar je zo naar verlangt deels bij je thuis creëren. Verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een botanic mocktail. Zo voorzie je jezelf toch van een klein feestje, ook al is het thuis.’

‘Deze mocktail past in de trend van bewust genieten. Die trend is al even gaande en zien we nu echt een vlucht nemen,’ aldus Anniek. ‘We denken steeds meer na over welk effect eten of drinken op ons lichaam heeft. Als cateraar serveren wij daarom steeds vaker gezonde en non-alcoholische alternatieven.’

Hieronder vindt het recept van Anniek. Wij zijn benieuwd naar jouw cocktailcreatie! Post jouw foto, tag ons en maak kans op een prachtig kookboek van Maison van den Boer.

Wat heb je nodig?
Botanic cocktail met wortel, gember en rozemarijn
(voor 1 persoon)
• 2 eetlepels wortelsiroop (ingekookt wortelsap)
• 4 eetlepels vers appelsap
• 2 schijfjes verse gember
• 160 ml ginger beer/ prosecco (voor als je toch écht een beetje alcohol wil)
• 2 of 3 ijsblokjes
• 2 sinaasappelpartjes

• 1 geschrapte bospeen met loof (deco)
• 1 rozemarijntakje (deco)

Maak ter voorbereiding een wortelsiroop door het wortelsap in te koken tot ongeveer 50% van de oorspronkelijke hoeveelheid. Zet deze daarna in de koelkast om af te koelen.
Meng de wortelsiroop met het appelsap en de gemberschijfjes. Knijp hierin één sinaasappelpartje uit en roer door. Voeg de ijsblokken toe en doe de geschrapte bospeen en rozemarijntakje in het glas. Snijd het andere sinaasappelpartje half in en hang hem aan de rand van je glas. Schenk als laatste het gingerbeer óf de prosecco eroverheen. Zonnebril op je neus en cheers to the weekend!

Meer weten over Maison? Bekijk dan hier meer werk! 

Lees nog even lekker verder...