Online event | We Doen Het Samen Festival 2020

ONLINE MEERDAAGS FESTIVAL

Challenge

Tijdens het We doen het samen! Festival willen alle partners actief burgerschap stimuleren en het succes van vele lokale initiatieven in heel Nederland laten zien en vieren. Hoe kunnen we in deze tijd het geplande live evenement succesvol omzetten naar een online editie.

fotograaf Sven Weijman, Studio Sven.

accepted

Een interactief meerdaags online festival! De kick-off was op zaterdag vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort gevolgd door nog eens 3 dagen vol met kennis en inspiratiesessies. Met in totaal maar liefst  45 workshops, 5 sprekers, een lancering van een Academy, bewoners expedities, vele adviesgesprekken en de awardshow Kern met Pit was het een zeer geslaagde opzet.  Voor het festival hebben wij onze kennis ingezet op het gebied van strategie, advies, projectmanagement en productie.

Resultaat

Ruim 1200 deelnemers hebben het festival online bijgewoond, de target in deze digitale vorm is gehaald. De deelnemers die niet bij alle workshops aanwezig konden zijn hebben de mogelijkheid gehad om ze terug te kijken. Bijna 600 deelnemers hebben de terugkijk pagina van de workshops bezocht. Daarnaast hebben in de event periode ruim 8.000 unieke bezoekers de website bezocht, een ruime verbetering ten opzichte van de vorige editie met 6.000 bezoekers. Van deze 8.000 unieke bezoekers was 80% nieuw en 20% herhaalbezoekers. De organisatie gaat volgend jaar een ‘best of both worlds’ festival editie organiseren, waarbij online en live elkaar versterken!

fotograaf Sven Weijman, Studio Sven.
fotograaf Sven Weijman, Studio Sven.
fotograaf Sven Weijman, Studio Sven.
fotograaf Sven Weijman, Studio Sven.

Lees nog even lekker verder...