Online Algemene Ledenvergadering | NVALT

2020

NVALT

ONLINE ALGEMENE LEDENVERGADERING

challenge

Hoe blijft de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten tijdens COVD-19 verbonden met haar ruim 1100 leden? Hoe kunnen ze zo effectief mogelijk kennis delen met een zo groot mogelijk bereik? De NVALT heeft ons gevraagd een concept te ontwikkelen om de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering om te zetten naar een interactieve online editie.

accepted

Nu COVID-19 de agenda’s van de leden grotendeels beheerst bleek een online versie een verrassend goed alternatief. Verhinderde sprekers werden via een live verbinding alsnog betrokken en anderen hadden de mogelijkheid de uitzending op een voor hen geschikt moment terug te kijken. Tijdens de uitzending werd er uitgebreid gebruik gemaakt van de chatfunctie waarbij een moderator de relevante vragen snel doorspeelde naar de voorzitter. Ook het stemmen is via online polling perfect verlopen.

resultaat

Een zeer goed bekeken uitzending met ruim 400 leden die de uitzending live volgden en 100 die het op een later moment bekeken . De online uitzending trok tweemaal zoveel kijkers ten opzichte van het aantal aanwezige bij een reguliere ledenvergadering. 1 op de 3 deelnemers heeft tijdens de uitzending een chat bericht gestuurd dit leverde meer interactie op dan bij de traditionele vorm. De uitzending werd zeer positief beoordeeld, de afwisseling, interactie en mooie vormgeving leverde een nieuwe, frisse blik op een traditionele vergadering.

Of, zoals de klant zegt: “Nogmaals dank voor de fantastische organisatie en de geweldige avond, waarvoor we vele complimenten van de leden hebben gekregen!”
Dr. L.M. van der Toorn – Voorzitter NVALT

Lees nog even lekker verder...