Prins Bernard Cultuurfonds – Uitreiking van de zilveren Anjer

De Zilveren Anjer is een Nederlandse onderscheiding die jaarlijks uitgereikt wordt aan personen van onbesproken vaderlands gedrag, die in enigerlei vorm van onverplichte arbeid uitstekende verdiensten hebben verworven voor de Nederlandse cultuur of voor die van de Nederlandse Antillen.

Het project

De Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds is dit jaar toegekend aan Barend van Benthem, Janine en Joop van den Ende en Johan Veenstra. Het is de 71ste editie van deze onderscheiding voor bijzondere en vrijwillige inzet voor cultuur of natuur. De Zilveren Anjer werd uitgereikt in aanwezigheid van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix, op vrijdag 4 juni 2021 in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.

Wat was het een mooie uitreiking, helemaal zoals we het hadden bedacht! Ook op beeld kwam het prachtig over. We hebben velen complimenten mogen ontvangen, van veelal ontroerde mensen. Bedankt! - Erica Bronkhorst, Corporate Communicatie

De challenge

Jaarlijks is de uitreiking in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Een bijzondere locatie wat natuurlijk de winnaars ook zeer waarderen. Vanwege de strenge corona maatregelen is de uitreiking in 2021 in een online uitzending gegoten. Om toch het gevoel van dit bijzondere moment te behouden is er gekozen om dit live vanuit het Paleis te doen.

Het resultaat

We hebben voor een online uitzending gekozen waarbij de winnaars en het entertainment live op de locatie aanwezig waren. De overige genodigden keken live mee. Zo hebben we toch de bijzondere plek in ere kunnen houden en hebben de winnaars de huldiging in het paleis mogen ontvangen. Foto credits: Jorrit Lousberg