Oranje Fonds – 20 jaar jubileum

Het Oranje Fonds is het grootste sociale fonds van ons Koninkrijk. Denk aan NLdoet, Burendag en Maatjes. Als huwelijkscadeau ooit aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gegeven. Op 2 februari 2022 was dat precies 20 jaar geleden. Dé kans om wéér groots onder de aandacht te komen. Maar hoe doe je dat in coronatijd?

Het project

Maar liefst 20 jaar ‘ertoe doen’ is een bijzonder jubileum. Eén met een waanzinnige impact ook. Precies wat de viering moest zijn: een afspiegeling van het werk van het Oranje Fonds. Grote maatschappelijke thema’s die met het jubileum weer even de aandacht mochten krijgen die ze verdienen. Maar dan in een corona proof jasje.

De challenge

Ons koningspaar is vanaf de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Buiten kijf stond dus dat zij een belangrijke rol speelden in de jubileumviering. Zo zetten we een volledige live uitzending op in Paleis Huis ten Bosch voor een persoonlijk gesprek met het Koningspaar en organiseerden we verschillende bijzondere gesprekken vanuit een studio. Allemaal op één dag, allemaal live én allemaal in het teken van ‘er toe doen’.

Het resultaat

Het jubileum werd een volledige campagne, inclusief aandacht in dagbladen, televisie, op social media en de live uitzending. Een groot succes met een bereik van jewelste, waarmee alle verwachtingen overtroffen werden. En dat is precies waarom wij er zijn. Foto credits: Stefan van der Kamp