KNHM Foundation en VSBfonds – We doen het samen festival

Het We doen het samen! Festival is een initiatief van KNHM Foundation en VSBfonds. Daarnaast maken Stichting DOEN, het Oranje Fonds, Nederland Zorgt Voor Elkaar (NLZVE), LSA Bewoners en NOV het festival mede mogelijk. Verschillende partners helpen verder mee om het festival inhoudelijk vorm te geven. We doen het samen!

Het project

Tijdens het We doen het samen! Festival in 2020 willen alle partners actief burgerschap stimuleren en het succes van vele lokale initiatieven in heel Nederland laten zien en vieren. Hoe kunnen we in deze tijd het geplande live evenement succesvol omzetten naar een online editie.

Een online festival organiseren is een andere tak van sport, waar de organisatie zich de afgelopen maanden met enthousiasme én leergierigheid op heeft gestort. Samen met meer dan 1200 deelnemers kijken we terug op een bijzonder, gek maar leerzaam festival!

De challenge

Een interactief meerdaags online festival! De kick-off was op zaterdag vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort gevolgd door nog eens 3 dagen vol met kennis en inspiratiesessies. Met in totaal maar liefst 45 workshops, 5 sprekers, een lancering van een Academy, bewoners expedities, vele adviesgesprekken en de awardshow Kern met Pit was het een zeer geslaagde opzet. Voor het festival hebben wij onze kennis ingezet op het gebied van strategie, advies, projectmanagement en productie.

Het resultaat

Ruim 1200 deelnemers hebben het festival online bijgewoond, de target in deze digitale vorm is gehaald. De deelnemers die niet bij alle workshops aanwezig konden zijn hebben de mogelijkheid gehad om ze terug te kijken. Bijna 600 deelnemers hebben de terugkijk pagina van de workshops bezocht. De organisatie hoopt volgend jaar een ‘best of both worlds’ festival editie organiseren, waarbij online en live elkaar versterken!