Prins Bernhard Cultuur Fonds – 80 jaar

Een inspirerend cultureel programma rondom het 80 jarig jubileum van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het cultuurfonds zet zich volop in voor de cultuursector, die hard is geraakt door de corona crisis.

Het project

Dit resulteerde in een hybride vorm waarbij een selecte groep live bij elkaar kwam en de overige gasten het programma online volgden of de uitzending op een later moment bekeken. Tijdens het culturele en inhoudelijk programma was er aandacht voor de veerkracht van cultuurmakers, de hoogtepunten van het cultuurfonds in de afgelopen tachtig jaar en de rol van het fonds nu en in de toekomst. Willem-Alexander onthulde een speciaal voor het jubileum gemaakt textielwerk van Bas Kosters.

“In 2020, door corona, zijn we weer daar waar we ooit als cultureel fonds begonnen: bij ons eerste motto ‘tua res agitur’, het is ook uw zaak. Het zijn deze woorden die opnieuw zeer actueel zijn. Ik zou tegen iedereen willen zeggen: wees betrokken, geef om en aan cultuur” - Adriana Esmeijer, Directeur

De challenge

Als je mensen, dromen en werelden samenbrengt, komt cultuur tot leven. Hoe laat je cultuur leven in een tijd vol met beperkingen en hoe vier je een 80- jarig jubileum in 2020 met een beperkt aantal gasten? Wij adviseerde en ondersteunde het Prins Bernard cultuurfonds inhoudelijk en waren verantwoordelijk voor projectmanagement, technische realisatie en productie.

Het resultaat

Met aandacht voor de cultuurmakers, schenkers en initiatieven en creativiteit ontstaan in tijden van pandemie. Met 30 gasten live aanwezig en 1.700 kijkers online was het bereik groter dan bij voorgaande bijeenkomsten waar alleen ingezet was op live. Houd de cultuur levend, juist nu! Het kan live, online of hybride! Foto credits: Jorrit Lousberg