De nieuwste column van dagvoorzitter Rens de Jong

CHATHAM HOUSE RULE

IINII gelooft in de kracht van samen. Daarom werken we ook op het gebied van inspiratie en kennisdeling samen met de beste professionals uit het vak. Dit keer een column door gastredacteur Rens de Jong, dagvoorzitter en bekend van BNR Nieuwsradio.

Kent u de Chatham House Rule? Opgesteld in 1927, door een Britse NGO. Zij hielden vaak groepsgesprekken met politici, diplomaten en specialisten. En om die gesprekken wat opener te maken, bedachten ze de volgende regel: ‘alles uit dit gesprek mag openbaar gemaakt worden, maar de bron moet beschermd blijven’.

Ik leid graag gesprekken onder Chatham House Rule. Omdat je dan net iets meer hoort dan normaal. Een CEO die in het nieuws is geweest, en toegeeft: ‘dat heb ik -misschien- niet zo handig gedaan’. En het mooie zit natuurlijk in het woordje ‘misschien’. 

Of een CFO die aangeeft dat z’n duurzame projecten totaal niet uit kunnen, dat hij tegen de investering was, maar dat de CEO het er doorheen gedrukt heeft. 

Of de baas van een groot overheidsorgaan, die zich zichtbaar geëmotioneerd, zorgen maakt om het verschil tussen arm en rijk in Nederland. En de kansen die je krijgt, ook in Nederland, toch echt wel afhangen van waar je wieg heeft gestaan. 

Ik zou niet graag CEO zijn, of iets anders hoogs. Want op de een of andere manier wordt toch altijd van je verwacht dat je de eeuwige optimist blijft. 

Dat de problemen die er zijn, niet zoveel voorstellen. En als er wel grote issues zijn, dat je dan een plan hebt om het op te lossen. Altijd moet jij het weten. Altijd het juiste antwoord paraat. Altijd maar weer zeggen ‘het komt goed’. 

En we weten dat dat niet zo is. En daarom is de Chatham House Rule zo prachtig. Want het leiden van een bedrijf, organisatie of land, het is soms eenzaam. 

Ik merk een enorme belangstelling onder CEO’s en andere leiders, om met elkaar rond de tafel te zitten. Om even wat meer in je kaarten te laten kijken. Om even je kwetsbare kant te laten zien. Om even iets verder te gaan dan alleen maar, ‘zeg, hoe succesvol ben jij eigenlijk?’

Daar ligt een kans! Ik geloof namelijk sterk dat leiders uit het bedrijfsleven cruciaal zijn in het oplossen van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Denk aan klimaatverandering, de kloof tussen arm en rijk, de boosheid in de samenleving, het ongeloof in Europa, het populisme en hele generaties mensen die straks niet meekunnen op het werk. 

Daar heb je leiders voor nodig die opstaan, die meer doen dan van hun gevraagd wordt. Dus moeten we deze mensen vaak uitnodigen, voor een gesprek. Om ervaringen uit te wisselen. Zodat sommigen kunnen zeggen: het is niet zo makkelijk, maar we gaan het toch proberen.

Dat laatste zetje in de rug? Aanmoediging van hun collega’s, in een gemoedelijke sfeer, onder de bescherming van Chatham House Rule. 

Rens de Jong | 22 januari 2020

Lees nog even lekker verder...